Devínska šarkaniáda sa začne v sobotu

21.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na hrade Devín budú v sobotu 25. septembra 2010 súťažiť krotitelia, majitelia, piloti a výrobcovia najrôznejších šarkanov na 5. ročníku tradičnej Devínskej šarkaniády. Pre agentúru SITA to uviedla Mária Račková z bratislavského magistrátu.

Devínsku šarkaniádu organizuje mestská časť Devín, Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, Bibiana, Mestské múzeum a Občianske združenie Za krajší Devín. Súťažiť sa bude v siedmich kategóriách, serióznych aj zábavných. Šarkany sa budú predvádzať v akcii pod drobnohľadom odbornej poroty od 14:00 do 16:00 h. Tento rok sa organizátori po prvýkrát pokúsia o medzinárodný „cezdunajskomoravský šarkanokontakt“, keďže na dolnorakúskom brehu Moravy pri obciach Engelhartstetten a Marchegg sa tiež budú púšťať šarkany.

Voľný vstup na Devínsky hrad budú mať okrem šarkanov aj všetky rodiny so šarkanmi či inými lietajúcimi objektmi. Pre záujemcov je pripravené aj bábkové divadlo O dvojhlavej dračici - príbeh z dračieho sveta, ktorý má len dve svetové strany... v podaní Nely Dušovej a tvorivá umelecká dielňa Ako sa stať drakom, pod gesciou medzinárodného domu umenia pre deti – Bibiana.

Na minuloročnej šarkaniáde lietal nad Devínom rekordný počet vyše 200 prihlásených šarkanov.

(sita)

Páčil sa vám článok?