Devín opäť ožije šermom, hudbou a tancom

19.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Po šiesty raz sa v areáli bratislavského hradu Devín uskutoční Festival historického šermu, hudby, tanca a remesiel. V sobotu a v nedeľu sa návštevníkom na dvoch pódiách predstavia účinkujúci s vystúpeniami historického šermu od dôb Vikingov až po barok, predvedú boje od dôb Normanov až po mušketierov.

Tanečné umenie predstavia súbory s dobovými a írskymi tancami. Vystúpia aj hudobné skupiny BraAgas, Camerata, Comeniana Bratislavensis, Roc`hann a Vrbovské vŕby. Pre deti sú pripravené vystúpenia bábkohercov a klaunov, aj zábavné workshopy. Vrcholom sobotného večera bude ohňová šou.

Okrem programu na hlavnom pódiu si budú môcť návštevníci Devína pozrieť historický jarmok, na ktorom doboví remeselníci predstavia svoju prácu a výrobky, záujemcovia si môžu vyskúšať zaobchádzanie s lukom, oštepom alebo vrhacou sekerou na historickej strelnici.

Na hrade bude aj inštalácia tábora mušketierov a stredovekej zbrojnice. Účastníci si budú môcť prezrieť aj expozíciu múzea s archeologickými nálezmi z Devína a jeho okolia.

Organizátorom podujatia je Šermiarsko-divadelná spoločnosť Argyll v spolupráci s hlavným mestom, Múzeom mesta Bratislavy a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom (BKIS). Viac informácií o festivale možno nájsť na internetovej stránke www.festivaldevin.sk.

V súvislosti s festivalom posilní Dopravný podnik Bratislava (DPB) počas víkendu MHD do Devína.

Páčil sa vám článok?