Dve scény festivalu Livin´Blues 2009

28.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 14. marca 2009 sa od 16.30 h v Dome kultúry Lúky na Vigľašskej ulici 1 uskutoční 17. ročník festivalu bluesových a rhythm’n’bluesových skupín a jednotlivcov Livin´Blues - 2009.

Festival sa uskutoční na dvoch scénach. Prvú uvedie inštrumentálny jazz - bluesový S.R.O. Mojo & Banda Jura Haruštiaka. Jackpotband predvedie cover verzie štandardov, Žalman Brothers Band neochvejne ponesú zástavu južanského boogie - blues a Dr. Schlosser Band predvedie jemu vlastné variácie rhythm & bluesovej klasiky.

Na druhej scéne The Old School Band predvedie „kusy" z toho najlepšieho, čo blues-rock ponúka. Pôvabnú stránku ženského blues zabezpečí Zuzka Suchánková & Band. Canned Heat Revival nedajú zabudnúť na legendárnych priekopníkov boogie-blues. Slovensko-česká spolupráca Ľuboš Beňa a Matěj Ptaszek zaručujú blues vo sviežej polohe. Po rokoch sa na festivale opäť objaví Víťazný Traktor s Erichom „Bobošom" Procházkom.

K vrcholom festivalu bude patriť Dirty Fred with Big Bones, slovensko-maďarské zoskupenie okolo harmonikára a speváka Big Bones - a pre fajnšmekrov bude určite druhým vrcholom vystúpenie poľského Krzaku.

(dš)

Páčil sa vám článok?