Fero Guldan, Jozef Barta a ich výpredaj

17.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Aj keď názov výstavy svojráznych, no výnimočných umelcov - Fera Guldana a Jozefa Bartu - má názov Vianočný a novoročný výpredaj, jej platnosť je výsostne nadčasová.

V Galérii Light Parku - obchodného domu s dizajnovým nábytkom, ktorý sa nachádza v Gaštanovom hájiku, zakotvili v predvianočnom čase exkluzívne výtvarné exponáty. Výnimočné svojou originalitou a spôsobom spracovania oslovujú návštevníkov galérie sochárske diela Jozefa Bartu, ktoré sú z sú z 5- až 10-tisíc rokov starého fosílneho duba.

Guldanove plastiky, maľby a cykly Krížová cesta po slovensky, Schola ludus, Prechádzka európskym kultúrnym parkom, poézia citovaná v obrazoch básnikov Ľuba Feldeka, Erika Ondrejičku, Mira Mališa či Svätopluka Karáska, oslovujú nielen znalcov umenia po celý rok.

Predajná výstava je prístupná v pracovných dňoch od 10.00 h do 18.00 h a potrvá do konca januára 2009. Spoločné diela autorov Sedem hriechov môžete vidieť celoročne v Radošínskom naivnom divadle, Pamätník obetiam fašizmu a komunizmu na Námestí slobody a sochu Svätý Juraj zabíja draka vo Svätom Juri na Krajinskej ceste.

(dš)

Páčil sa vám článok?