Vajnory majú až do marca ľadovú plochu

9.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Vajnor sa dočkali. Už tretí raz budú mať k dispozícii vlastnú ľadovú plochu. Od 6. decembra 2008 je otvorená v rekreačnom areáli Alviano.

Rozmery plochy sú 40 x 20 metrov, ľad je hrubý 3 centimetre a vďaka technológii sa dokáže udržať až do teploty desiatich stupňov nad nulou. Ak to počasie dovolí, korčuľovať sa na ňom bude až do 15. marca 2009.

„O ľadovú plochu sa budú podľa momentálnej potreby denne starať traja až piati pracovníci. Návštevné hodiny pre verejnosť sú každý deň približne od poludnia do 17.30 h. Obyvatelia našej mestskej časti budú mať vo vybraných hodinách vstup na klzisko zadarmo. Rátame, že vzhľadom na nedostatok klzísk v Bratislave, bude záujem o ľadovú plochu vo Vajnoroch. Koniec-koncov, časy určené pre kolektívy sú už vypredané,“ informoval hovorca mestskej časti Ján Mlynár.

Na sobotňajšom otvorenie prišlo približne tristo návštevníkov, pričom najväčší úspech mali okrem krasokorčuliarov z bratislavského Slovana hokejisti toho istého klubu – Miro Lažo, Roman Kukumberg a Ľubo Vaic, ktorí potešili svojich fanúšikov autogramami.

„Pred otvorením ľadovej plochy sme oslovili základné školy vo Vajnoroch i v okolitých mestských častiach, aby sa - ak majú záujem - prihlásili do žrebovania o celosezónny bezplatný vstup pre svojich žiakov v predpoludňajších hodinách. Chceme tak ponúknuť alternatívu na hodiny telesnej výchovy. Z prihlásených škôl sme v sobotu - počas otvorenia ľadovej plochy - vyžrebovali Základnú školu na Riazanskej ulici,“ pokračoval Ján Mlynár.

Podľa jeho slov, prevádzka ľadovej plochy vyjde na približne pol milióna korún. „Predpokladáme, že väčšinu nákladov pokryjeme zo vstupného - jednak sú to kolektívy, ktoré na využívanie ľadovej plochy uzatvorili zmluvu, a časť ešte z individuálneho vstupného,“ dodal Ján Mlynár.

Vajnorská ľadová plocha bude k dispozícii takmer celý deň, jej najväčšie využitie sa plánuje najmä počas vianočných sviatkov a školských prázdnin.

(mm)

Páčil sa vám článok?