Počas návštevy kráľovnej budú v centre obmedzenia

20.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Budova bratislavského magistrátu a Primaciálny palác budú počas návštevy britskej kráľovnej Alžbety II. a vojvodu z Edinburghu vo štvrtok 23. októbra 2008 verejnosti neprístupné od 10.00 do 14.00 h.

"Magistrát žiada občanov o porozumenie a odporúča im, aby si v ten deň vybavili svoje záležitosti do 10.00 h alebo až po 14.30 h," uviedla jeho hovorkyňa Eva Chudinová.

Bratislavčania, ktorí chcú uvidieť kráľovnú s vojvodom, môžu prísť do centra mesta 23. októbra v čase obeda. Na Hlavnom námestí ešte pred 12.00 h zahrajú Zlaté husle a na pravé poludnie sa začne kultúrny program, ktorého časť si pozrie aj vzácna návšteva. Na pódiu sa vystriedajú folklórne súbory SĽUK, Lúčnica, Ekonóm a Zemplín, sólisti baletu Slovenského národného divadla Igor Holováč a Natália Némethová. Program budú moderovať Iveta Malachovská a Vlado Vondrák.

Občania sa budú môcť zhromažďovať len vo vyhradených priestoroch. Ich pohyb usmernia zábrany po Klobučníckej ulici cez Uršulínsku na Laurinskú. Vstupy na Primaciálne námestie budú uzavreté z Uršulínskej a Kostolnej ulice, uzavreté bude aj Františkánske námestie. Ak budú chcieť vidieť oficiálne stretnutie hostí s primátorom Andrejom Ďurkovským a vedením mesta na Primaciálnom námestí, môžu sa zhromaždiť na Klobučníckej ulici. Na Hlavné námestie môžu prichádzať z ulíc Rybárska brána, Sedlárska, Radničná a Zelená. K  dispozícii budú veľkoplošné obrazovky na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí.

Britská kráľovná Alžbeta II. s manželom princom Philipom vo štvrtok 23. októbra 2008 popoludní navštívia hrad Devín.

(tasr)

Páčil sa vám článok?