Kresťania sa budú modliť za zjednotenie

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 18. do 25. januára sa aj príslušníci kresťanských cirkví v Bratislave zapoja do Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov.

Ako sa uvádza vo výzve, ktorú pri tejto príležitosti adresovali veriacim predstavitelia kresťanských cirkví, svet doráňaný ľudskými hriechmi potrebuje uzdravenie. „Nám kresťanom dal možnosť, aby sme sa stali znakom prítomnosti Krista v tomto svete. A keď ho takto sprítomníme, bude tu nielen pre dobro kresťanov, ale jeho prítomnosť bude pre dobro všetkých ľudí. To je naša veľká možnosť, ale aj veľká úloha - tomuto svetu sprítomňovať Krista, ktorý dáva život a uzdravuje,“ uvádza sa v ekumenickej výzve k Týždňu modlitieb za jednotu kresťanov.

Týchto sedem dní chcú príslušníci kresťanských cirkví využiť na to, aby sa učili zhromažďovať v mene Krista pri modlitbe a v jeho mene spolu pokračovať aj pri práci. „Takáto modlitba bude vyslyšaná a námaha v práci nebude zbytočná,“ uvádza sa vo výzve.

Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov sa koná tradične od 18. do 25. januára. Tento termín navrhol v roku 1908 Paul Wattson, lebo sa nachádzal medzi sviatkami Katedry sv. Petra a Obrátenia sv. Pavla, čo podujatiu dodalo symbolický význam. Kresťania sa už tradične modlia za dosiahnutie plnej jednoty podľa želania samého Krista.

Páčil sa vám článok?