Dortmundský balet a európski tanečníci v SND

20.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Prvý jesenný mesiac patrí v Slovenskom národnom divadle baletným predstaveniam. Okrem premiéry tanečnej drámy Ivan Hrozný, privíta Balet SND nemecký súbor Ballet Dortmund a uvedie benefičné predstavenie hviezd Balet Gala 2008.

Nemecký baletný súbor Ballet Dortmund zavíta do Bratislavy 21. septembra. Choreograf Xin Peng Wang v Prokofievovom balete Rómeo a Júlia rozoberá predpoklady a podmienky lásky v neľahkých životných situáciách. Sny a vízie stavia ako symbol nádeje proti skostnatenému systému a podivným tradíciám.

Benefičné predstavenie svetových baletných hviezd sa uskutoční 26. septembra o 19.00 h v Sále opery a baletu v novej budove SND. Umelci vystúpením podporia činnosť Národného onkologického ústavu.

Okrem domáceho hostiteľského baletného súboru sa v Bratislave predstavia poprední baletní umelci z English National Ballet, z Wiener Staatsoper, z Mariinského divadla v St. Petersburgu, Het Nationale Ballet Amsterdam, z Nederlands Dans Theater II, ako aj z ďalších európskych súborov.

(dš)

Páčil sa vám článok?