BKIS pôsobí už dva roky, osvedčilo sa

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od vzniku Bratislavského informačného strediska, ktoré vzniklo zlúčením troch mestských príspevkových organizácií - Mestské kultúrne stredisko, Bratislavská informačná služba a Park kultúry a oddychu, uplynuli už dva roky.

„Spojenie organizácií zabezpečujúcich kultúrne aktivity a cestovný ruch a ich spoločná činnosť pod jednou strechou sa osvedčili. Prepojením týchto oblastí vznikli predpoklady na novú kvalitu - lepšie informovanie a služby pre obyvateľov i návštevníkov Bratislavy,“ povedal nám riaditeľ BKIS Vladimír Grežo.

BKIS zabezpečuje kultúrne podujatia prakticky po celý rok. Medzi ne patrí Bratislavský bál, obnovený Dunajský pohár či Deň Bratislavčanov. Najvýznamnejšou akciou je Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava, ktorých ponuka v tomto roku predstavovala počas troch mesiacov 205 podujatí na 25 rôznych scénach. Účinkovalo v nich asi 1000 účastníkov z 25 krajín sveta. Aktivity neutíchajú ani na jeseň či v zime - len vianočných podujatí je 52.

Popri tom BKIS organizuje pravidelné podujatia, ako sú vychádzky po Bratislave, súťaž Poznaj svoje mesto, vzdelávacie programy, charitatívne projekty, výstavy, programy pre deti a rodinné víkendy, hudobné, divadelné či tanečné festivaly. Len v PKO ide ročne o vyše 740 rôznych klubových aktivít a programov.

V cestovnom ruchu nastal kvalitatívny posun najmä v tom, že boli otvorené nové pobočky BKIS na letisku a v Osobnom prístave. V štyroch informačných pracoviskách (centrála na Klobučníckej ulici, letisko, prístav a Hlavná stanica) počas turistickej sezóny pracovníci BKIS poskytnú telefonicky alebo osobne návštevníkom asi 100-tisíc informácií.

„Okrem toho sme vydali mapu mesta v náklade 100-tisíc kusov, pravidelne vydávame desiatky informačných materiálov o meste a do života uvádzame projekt Bratislava City Card, čo je komplexná karta zahrňujúca balík na dopravu, stravu a rôzne užitočné služby,“ konštatoval V. Grežo.

Páčil sa vám článok?