Červený kameň ožije tancami aj remeslami

19.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vystúpenia historických tancov či bojových umení, ukážky tradičných remesiel, atrakcie pre deti, tradičná kuchyňa, kvalitné víno ale aj známe osobnosti môžu v sobotu zlákať ľudí na Hrad Červený kameň.

Vo večerných hodinách vyvrcholí súťaž "Navštívme, hrajme, vyhrajme“, ktorú organizuje Bratislavský kraj pre obyvateľov a návštevníkov regiónu vylosovaním výhercov.

Ako agentúru SITA informovala vedúca oddelenia komunikácie s verejnosťou BSK Milka Podmajerská, súťaž beží už niekoľko týždňov a jej podstatou je získať tri "šťastné pečiatky“ na hraciu kartu. Tie môžu podľa nej dostať na 30 vytypovaných miestach v kraji, ich zoznam aj pravidlá súťaže sú zverejnené na internetovej stránke www.bratislavskykraj.sk. Ako doplnila, účastníci môžu vhodiť vyplnenú kartu do pripraveného osudia a získať lákavé ceny.

Pre návštevníkov sú od 14:00 na lúke pri hrade pripravené ukážky tradičných remesiel, ukážky práce s kvetinami, práce s hlinou a na hrnčiarskom kruhu, ochutnávky a predaj vín ale aj autogramiáda hercov známych z televíznych seriálov. "Deti sa potešia maľovaniu na tvár, rôznym atrakciám, hrám či súťažiam. Lákadlom môže byť aj vyhliadka z balóna," uviedla Podmajerská. Večerný program odštartuje o 18:00 moderátorská dvojica Katka Žitňáková alias Katika a Tomáš Kadlec.

Účastníkom sa predstavia šermiarska skupina historických bojových umení, tanečný súbor Tuzex ale aj Szidi Tobias s gitarovým sprievodom. Martin Hudec, Helga Koválovská, Karin Olasová, Marta Potančoková a Jarmila Hittnerová zaspievajú ukážky z najznámejších svetových muzikálov ako Jozef a jeho zázračný farebný plášť, Drakula, Tři mušketýři, Kleopatra, Pomáda alebo Cigáni idú do neba. Výhercov súťaže "Navštívme, hrajme, vyhrajme" budú žrebovať od 19:30. "Na záver vytvoríme z lampiónov logo kraja a vnesieme tak symbolicky svetlo do nášho kraja bez hraníc," dodala Podmajerská.

(sita)

Páčil sa vám článok?