Kultúrne leto prilákalo vyše 106 000 návštevníkov

19.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako 106 000 návštevníkov prilákali počas 99 dní tohtoročné Kultúrne leto a Hradné slávnosti. Na 20 scénach vystúpilo vyše 4 000 účinkujúcich zo 17 krajín sveta.

O letný kultúrny program sa postaralo jedenásť festivalov a jedenásť programových cyklov, medzi nimi divácky atraktívne Letné Shakespearovské slávnosti, Léto hereckých osobností Bratislava – Praha, cyklus Jazz pod vežou či festival Viva Musica. Agentúru SITA o tom informovala Miriam Šlosárová z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

Hlavné mesto sa s 33. ročníkom kultúrneho leta rozlúči vo štvrtok 25. septembra sedemhodinovou šou Odtrúbené. V jeden okamih sa ulice Starého Mesta rozozvučia fanfárami z niekoľkých budov, veží a nádvorí naraz. Návštevníci mesta ich budú môcť počuť aj vidieť dvakrát - o 13:30 a 17:50. Hudobnú bodku za letom dá o 19:00 koncert kapely Bratislava Hot Serenaders na Hlavnom námestí.

Hneď na začiatku programu sa v Starom Meste od 14:00 roztrúsia dva sprievody v historických kostýmoch. Po dvoch hodinách sa k nim pridá vláčik, ktorý bude prechádzať okruhom Starého Mesta s ďalšou skupinou trubačov. Od 16:00 vystúpenie podporí český súbor Jumping Drums - päť až osem bubeníkov, hrajúci na tridsiatke až stovke bubnov a perkusií.

Umelci zo všetkých sprievodov sa o 17:15 zídu na Hlavnom námestí, aby publikum potešili dvoma veľkými fanfárami. Bude ich možné sledovať z Michalskej veže, z veže Starej radnice, balkóna Primaciálneho paláca, z terasy na 6. poschodí obchodného domu Dunaj, z biznis centra Park One na Kollárovom námestí, terasy budovy Tatra centra na Hodžovom námestí, terasy nad vchodom do nákupného centra Aupark, ďalej z terasy Bratislavského hradu, terasy reštaurácie Panoráma na Slavíne, budovy poisťovne Allianz na Dostojevského rade, balkóna budovy opery a baletu na Hviezdoslavovom námestí a z reštaurácie UFO na Novom moste.

(sita)

Páčil sa vám článok?