V Devíne idú zisťovať záujem o vlastnú triedu

11.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

V Devíne by chceli mať vlastnú školskú triedu. Mestská časť rokuje so súkromnou školou zriadenou na jej území, že by v jej priestoroch zriadila triedu pre deti na prvom stupni školskej dochádzky, ktoré by tak nemuseli dochádzať napríklad do Devínskej Novej Vsi.

„Vieme, že uvažovať o vlastne škole je v súčasností nereálne,“ priznáva starostka Ľubica Kolková a pokračuje: „Nemáme tu toľko detí. Z materskej škôlky ide teraz do školy päť žiačikov, do materskej školy ich nastupuje osem. Oveľa reálnejšie je preto zriadiť v priestoroch súkromnej školy jednu triedu, kde by sa učili naši najmladší žiaci.“

Pre detí by to znamenalo, že im odpadne cestovanie do Devínskej Novej Vsi, kam ich chodí okolo tridsať, prípadne do iných škôl v Bratislave. „Vieme si predstaviť, že sa spoja napríklad prváci s druhákmi, tretiaci so štvrtákmi a spoločne sedeli by v jednej triede,“ vysvetľuje devínska starostka.

Ľubica Kolková v súčasností čaká na presný počet žiakov, ktorí dochádzajú do Devínskej Novej Vsi. Malo by to byť jasné po 15. septembri, a potom chce začať oslovovať rodičov a zisťovať ich záujem na umiestnenie detí do triedy v samotnom Devíne.

(mm)

Páčil sa vám článok?