Vo Vajnoroch vyrastú noví hrnčiari

24.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Krátkodobé zamestnanie pre bratislavské deti počas prázdnin sa stáva dobrou tradíciou a každoročne pribúdajú nové príležitosti. Príkladom sú tvorivé dielne organizované v mestskej časti Vajnory.

Tunajšie tvorivé dielne patria k zabehanejším, majú šesťročnú tradíciu. Organizuje ich Galéria Typo&Ars v spolupráci so Združením deti a umenie. Nosným programom je práca s hlinou vrátane hrnčiarskeho kruhu a glazovania, výroba ručného papiera, mramorovanie grafických papierov, drôtovanie objektov, základy šperku, maľba na sklo, kamene a textil a základy grafických techník.

Dielne budú otvorené, nie však len pre deti, ale aj pre dospelých, v dvoch turnusoch: od 7. do 11. júla a od 18. do 22. augusta 2008, denne od 14.00 do18.00 h. Na záver usporiadajú z letnej produkcie výstavu, ktorá potrvá od 22. augusta do 2. septembra 2008.

Letné tvorivé dielne pre deti podporuje vajnorská samospráva a aj vďaka príspevku mesta Bratislavy, Galérie Typo&Ars a Malokarpatskej nadácie Revia je poplatok len 200 korún na osobu a deň, deti do 4 rokov musia prísť v sprievode rodičov alebo staršieho súrodenca.

(gub)

Páčil sa vám článok?