Deti budú v nedeľu maľovať podľa Jana Zrzavého

24.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

S anjelmi do sveta Jana Zrzavého sa môžu dostať deti v Mirbachovom paláci Galérie mesta Bratislavy v nedeľu 27. apríla. Od 14.00 do 15.30 h sa tam uskutočnia tvorivé dielne na výstave slávneho českého maliara.

Toto je jedno z lákadiel GMB v rámci víkendového podujatia Bratislava pre všetkých. Ďalším bude v Pálfiho paláci výstava Bratislavské kostoly, ktorú slávnostne otvoria v piatok 25. apríla o 17. hodine a v nedeľu o 15. hodine možno absolvovať jej prehliadku s odborným sprievodom.

Výstavné priestory v oboch palácoch GMB bezplatne sprístupní cez obidva víkendové dni. V sobotu v nich predĺžia návštevné hodiny od 10.00 do 20.00 h. V programe Deti základných umeleckých škôl (ZUŠ) koncertujú pre Bratislavčanov sa od 11.00 h v hodinových intervaloch vystriedajú ZUŠ z Karloveskej, Exnárovej, Vrbenského, Hálkovej, Panenskej ulice, Daliborovho námestia, Batkovej a Jesenského ulice.

Podobne to bude v nedeľu, kde návštevníkov Pálfiho paláca potešia žiaci aj z ďalších bratislavských ZUŠ. O toto spestrenie prehliadok expozícií nebudú ochudobnení ani návštevníci Mirbachovho paláca. Počas oboch dní od 11. hodiny ich žiaci zo spomínaných ZUŠ presvedčia o svojom talente a umeleckých schopnostiach.

Vedenie GMB oznamuje záujemcom, že 17. mája jeho odborní pracovníci im v Mirbachovom paláci bezplatne ocenia donesené umelecké diela – obrazy, plastiky a grafiky. Bude to v rámci tradičného Dňa múzeí a galérií.

(tasr)

Páčil sa vám článok?