Bratislavské noviny prichádzajú v novom šate

11.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské noviny sú konečne späť. Mnohí Bratislavčania boli takí nedočkaví, že už koncom minulého týždňa rozhorčene reklamovali nedoručenie najčítanejšieho bratislavského týždenníka. Márne, prvé novoročné vydanie prichádza až po Troch kráľoch, ako sme ohlásili v závere uplynulého roka.

A s prvým tohtoročným vydaním prichádzajú aj sľubované zmeny. Bratislavské noviny zmenili formát a sú o niečo štíhlejšie. So zmenou formátu nastal čas aj na rozšírenie podtitulu novín, ako nás o to opakovane žiadali niektorí, najmä starší, čitatelia.

K nemeckému a maďarskému ekvivalentu Pressburger Zeitung a Pozsonyi Újság pribudol aj latinský Nova Posoniensia. Nejde len o mechanický preklad do latinčiny, pod týmto názvom totiž v rokoch 1721 - 1722 vydával v Prešporku noviny Matej Bel. A v mnohom boli podobné našim novinám, ktoré v Bratislave vychádzajú od roku 1998.

Ďalšou novoročnou novinkou je zmena distribúcie. Odteraz Bratislavské noviny do poštových schránok roznášajú doručovatelia spoločnosti KOLOS, s.r.o., ktorá patrí do skupiny Post.at, čo je Rakúska pošta (Österreichischen Post AG). Oproti minulosti sa skrátil čas distribúcie na dva dni - štvrtok a piatok.

Pokiaľ by sa Bratislavské noviny do niektorej schránky nedostali včas, môžu čitatelia zatelefonovať na infolinku, ktorú spoločnosť KOLOS zriadila práve pre tento účel. Na telefónnom čísle 206 414 00 bude v pracovných dňoch od 8.00 do 17.00 h vyškolený operátor, ktorý bude podávať informácie o distribúcii Bratislavských novín, príjímať reklamácie a podnety na zlepšenie doručovania. Po 17.00 h bude na uvedenom čísle odkazovač.

(red)

Páčil sa vám článok?