Od januára budú tieto noviny ešte lepšie

18.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Stále sa niečo začína a stále sa aj niečo končí. To nepochybne platí aj pre Bratislavské noviny, ktoré na budúci rok oslávia desiate výročie vzniku. Je trochu symbolické, že práve desiate narodeniny oslávime v novom šate. Bratislavské noviny totiž budú od januára vychádzať v novom formáte.

Neľakajte sa, tá zmena nebude dramatická, noviny budú iba o niečo užšie a nižšie. Posledným tohtoročným vydaním sa totiž nelúčime iba so starým rokom, ale aj so starou rotačkou. Teší nás, že od nového roka budeme Bratislavské noviny tlačiť na novej a modernejšej rotačke, ktorá už nebude mať problém vytlačiť viacej strán v jednom kuse. Doteraz totiž noviny neboli dvojzložkové preto, že sme si to tak vymysleli. Boli sme totiž limitovaní tlačiarenskými možnosťami starej rotačky. To sa však od januára zmení.

Nové Bratislavské noviny budú teda o niečo menšie. V žiadnom prípade to neznamená, že menšie noviny budú prinášať aj menej informácií. Naopak,  chceme, aby ich bolo ešte viac ako doteraz. Na druhej strane práve menší rozmer bude ich výhodou - nebudú už tak veľmi trčať z poštových schránok.

Keďže Bratislavské noviny sú súkromné a nedostávajú ani korunu vo forme dotácií z rozpočtu mesta alebo mestských častí, snažíme sa ich robiť čo najefektívnejšie. Aj preto budeme môcť 1. septembra 2008 osláviť už desať rokov nezávislého informovania o živote a dianí v Bratislave.

Jediným zdrojom príjmov Bratislavských novín teda zostáva komerčná reklama. Vďaka nej môžu byť noviny aj naďalej nezávislé a slobodné v rozhodovaní o tom, ktorým problémom života v meste sa budú venovať.

Aj v novom roku budú Bratislavské noviny distribuované do poštových schránok všetkých bratislavských domácností. Ak sa v uplynulých mesiacoch objavili nedostatky v doručovaní novín, ospravedlňujeme sa. Nebolo to však našou vinou. Robíme všetko preto, aby sa každý jeden výtlačok Bratislavských novín dostal do poštovej schránky, do ktorej patrí.

Veríme, že od nového roka budú Bratislavské noviny ešte lepšie, že bude lepšia aj ich distribúcia. Každá bratislavská domácnosť má totiž nárok na to, aby sa do nej každý týždeň tieto noviny zadarmo dostali.

Radoslav Števčík

Bratislavské noviny sú stále žiadanejšie aj za hranicami mesta... ;-)
FOTO - Oto Limpus st.

Páčil sa vám článok?