Malí poslanci sa stretnú tento rok poslednýkrát

16.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestský detský parlament hlavného mesta SR Bratislavy sa posledný raz v tomto roku stretne v pondelok 17. decembra. Cieľom je zapojiť deti z detských domovov do činnosti Mestského detského parlamentu, do života mesta a tiež do spolurozhodovacieho procesu.

Na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí sa stretnú o 14:00 h v Detskom domove na Stavbárskej ulici v Bratislave. Keďže si malí poslanci dali za cieľ prijať deti z detských domovov, prvýkrát sa zúčastní aj zástupca detského domova, ktorý sa stal právoplatným členom detského parlamentu.

Súčasťou návštevy bude aj Vianočné hudobné vystúpenie a odovzdávanie darčekov deťom z detského domova, na ktoré vyzbierali finančné prostriedky deti z bratislavských základných a stredných škôl formou zbierok a predajných výstav.

Mestský detský parlament pracuje pod záštitou primátora hlavného mesta hlavného mesta SR Bratislavy Andreja Ďurkovského od 25. apríla 2006. Do Mestského detského parlamentu poverili zástupcov regionálnych detských parlamentov, ktoré sa tvoria na základe výberu jednotlivých škôl. Mestský detský parlament má 23 členov.

(sita)
Páčil sa vám článok?