Policajti na jednej strednej škole hľadali drogy

28.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti uskutočnili v utorok na jednej z bratislavských stredných škôl policajnú akciu zameranú na drogovú trestnú činnosť. Prehliadku v jednotlivých triedach policajti vykonali so psom vycvičeným na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok.

Počas akcie pes menom Satan označil policajtom podozrivé miesta, keď sa zastavil sa pri jednej lavici a na ďalšom mieste v triede pri ruksaku. Policajti následne  zaistili igelitový sáčok s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny a 1ks tzv. bongo určené na fajčenie marihuany.

Výsledok- na policajnom oddelení skončili dvaja spolužiaci, a to  19-ročný Andrej a 17-ročnýJán. Tých policajti po vypočutí prepustili.  To, či sa v škole nachádzali drogy, ukáže až ďalšia expertíza, na ktorú bol zaistený materiál zaslaný.

Ak sa potvrdí, že v danom prípade išlo o drogy, za prechovávanie pre vlastnú potrebu hrozí  trest odňatia slobody až na tri roky.

Pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti bratislavskí policajti včera predviedli viacero osôb. Včera poobede na ulici Pri kríži policajti kontrolovali 20-ročného Dávida z Bratislavy. Ten im  dobrovoľne vydal jednu zatavenú injekčnú striekačku, v ktorej sa nachádzala biela kryštalická látka. Podľa jeho vyjadrenia ide o pervitín.

Jednu zatavenú injekčnú striekačku s obsahom bieleho prášku mala pri sebe i 20-ročná Kristína z Bratislavy. Tú  policajti skontrolovali krátko po polnoci na Geologickej ulici v Podunajských Biskupiciach.

Na Mlynarovičovej ulici v Petržalke policajti včera večer našli pri  kontrole u 39-ročného Bratislavčana igelitový sáčok s obsahom zelenej sušenej rastliny. Či ide o marihuanu, ako sa sám vyjadril, potvrdí až expertíza.

Na polícii skončil včera večer aj 21-ročný Radoslav zo Senca, ktorý pred policajnou hliadkou zahodil na zem sáčok s obsahom neznámej sušenej rastliny.

Vo všetkých prípadoch bol materiál zaistený a podrobí sa expertíznemu skúmaniu.

Za desať mesiacov tohto roku polícia v Bratislavskom kraji zaevidovala viac ako 900 prípadov prechovávania drog pre vlastnú potrebu. Policajti takmer denne pri kontrolách osôb, či vozidiel nachádzajú papierové skladačky, zatavené injekčné striekačky, či igelitové sáčky so sušenou rastlinou. Aj počas včerajšieho dňa   skončilo na polícií viacero osôb podozrivých z prechovávania drog.

Bratislavské noviny o tom informovala Tatiana Kurucová z bratislavského krajského policajného riaditeľstva.

(banoviny)
FOTO - KR PZ SR
Páčil sa vám článok?