V nedeľu 15. júna bude v Medickej záhrade prvá staromestská oslava Dňa otcov

15.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tretia júnová nedeľa sa vo svete slávi ako Deň otcov. Mestská časť Bratislava Staré Mesto chce túto tradíciu vytvoriť aj v Bratislave. Z iniciatívy starostu Starého Mesta Petra Čiernika tak oslavy Dňa otcov budú 15. júna o 15.00 sa v Medickej záhrade.

„Úloha a postavenie otca v rodine sa za posledné roky výrazne zmenili. Dnes môžete v meste bežne stretnúť otecka tlačiaceho kočiarik či hrajúceho sa so svojimi ratolesťami na detskom ihrisku. V nijakom prípade nechceme znižovať poslanie matky, od toho som naozaj veľmi ďaleko. Skôr chceme vyzdvihnúť úlohu otca v rodine a vzdať otcom úctu. Som presvedčený, že si ju zaslúžia,“ povedal starosta P. Čiernik.

Tretiu júnovú nedeľu bude v Medickej záhrade pravdepodobne veľmi veselo. Staromestská samospráva pripravila bohatý kultúrny program. O dobrú náladu sa postarajú detské pop hviezdičky Petra Jurinová a Marcel Oravec, príde kúzelník Talostan, ktorý vraj deti naučí aj nejaké triky. Moderátorom podujatia bude Richard Vrablec.

„Keďže chceme, aby otcovia s deťmi toto nedeľné popoludnie prežili aktívne, v spolupráci s organizátormi letného tábora Bombovo sme pripravili atraktívne súťaže pre rodinné tímy. Nikto neodíde naprázdno, pretože za získané body dostanú súťažiaci bankovky novej meny - starostovky, za ktoré si budú môcť priamo v záhrade niečo kúpiť. Tí najlepší získajú ako cenu letný tábor Bombovo. Myslím si, že pre deti bude ťahákom možnosť povoziť sa na koňoch mestskej polície,“ prezradil starosta Čiernik.

Pred vyše mesiacom mestská časť Bratislava - Staré Mesto vyhlásila literárno-výtvarnú súťaž na tému Prečo je môj otec najlepší na svete. Najúspešnejšie diela vyhodnotia a ocenia priamo v Medickej záhrade. Už v piatok 13. júna bude v Zichyho paláci vernisáž výstavy prác bratislavských detí, ktoré sa do súťaže zapojili.

„Som veľmi milo prekvapený, s akou vervou sa pustili deti do súťaže. V týchto dňoch nám prichádza množstvo kresieb, básni či úvah. Dvaja chlapci dokonca spoločne vytvorili sochu otca,“ povedal staromestský starosta P. Čiernik.

(pp)
Páčil sa vám článok?