The Cassidys budú vrcholom Keltskej party

15.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto Bratislava v spolupráci s agentúrou Point Art Pro pripravili na prvú letnú sobotu 21. júna ďalší ročník populárnej Keltskej korzo party. Štvorhodinový program na Hlavnom námestí sa začína krátko po 18. hodine.

V programe najprv vystúpi tanečná skupina Slniečko, írska tanečná škola Štúdio tanečného umenia a britsko-slovenská skupina Heaven´s Shore. Vyvrcholením večerného programu bude vystúpenie známeho tanečného súboru Petronella, ktorý v tomto roku oslavuje svoje 15. narodeniny, a už šiesty koncert populárnej írskej folkovej skupiny z Dublinu The Cassidys, ktorá po prvý raz hrala na Hlavnom námestí v júni 1998.

Program je venovaný všetkým priaznivcom keltských tradícií a umenia. Tanečná skupina Petronella z Bratislavy je v súčasnosti ojedinelou formáciou v strednej Európe, ktorá sa zameriava na tradičné írske tance a stepovú írsku exhibíciu. Jej írsky program vznikal v spolupráci s tradičnou tanečnou školou Maury Shanahan. Na príprave lektorov spolupracovali tanečníci z najúspešnejšej írskej svetovej show „River Dance“. V sobotu 21. júna sa divákom na Hlavnom námestí predstavia aj úspešní tanečníci, ktorí získali ocenenia na prestížnom írskom tanečnom šampionáte.

Ako každý rok bude hlavným ťahákom írska súrodenecká skupina The Cassidys. Aongus, Seathrún, Odhrán, Fionntán, Feargus a Ciarán Cassidyovci prídu do Bratislavy už po šiesty raz za sebou, aby odohrali dvojhodinový koncert plný prekrásnych írskych ľudových balád. Do Bratislavy sa každoročne veľmi tešia.

Ako povedal kapelník skupiny Ciarán Cassidy, vždy tu našli výnimočne nadšené publikum, ktoré dokázalo vnímať a komunikovať s ich hudbou. Pritom The Cassidys hrali za posledných dvadsať rokov na takmer každej významnejšej hudobnej scéne sveta, vrátane newyorskej Carnegie Hall alebo londýnskej Royal Albert Hall. Na bratislavský koncert si odskočia zo svojho tohtoročného rakúskeho turné.

(miv)
Páčil sa vám článok?