Nefunkčné detské ihriská treba opraviť

1.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto pokračuje v obnove detských ihrísk. Zatiaľ posledným zrekonštruovaným miestom na hranie je ihrisko v Medickej záhrade. Po jeho odovzdaní do užívania sa objavili názory, že ihrisko po prestavbe už nie je vhodné pre najmenšie deti. Boli sme preto zvedaví, ako vnímajú Bratislavčania detské ihriská v našom meste.

Júlia G., na materskej dovolenke: Zásluhu na tom majú aj kaviarne, ktoré sa do historického jadra a na jeho pešiu zónu po dlhom čase vrátili. Dokonca to niekedy vyzerá tak, že neprejde týždeň, aby tu neotvorili ďalší podnik. Chodievam s dcérou do Medickej záhrady často. Ihrisko je naozaj pekné, krajšie ako predtým. Nemám pocit, že by bolo nevhodné pre menšie deti. Kiež by tak vyzerali všetky bratislavské ihriská.

Anna H., administratívna pracovníčka: Ja mám deti už odrastenejšie. Vyrastali na sídlisku, kde tých možností na hranie toľko nebolo. Našťastie pri dome máme detské ihrisko, kde sa chodievali hrávať. Nebolo síce tak originálne, ani farebne pestré, ale pomerne dobre udržiavané.

Jozef P., zámočník: So synom som chodieval na ihriská pred rokmi. Neboli v tak zlom stave ako niektoré ihriská dnes, ale na druhej strane boli všetky takmer rovnaké. Pamätám si, že niektoré v lete striekali vodu z kovových konštrukcií a deti sa v horúcom dni mohli schladiť. Dnes už nefunguje asi žiadne.

Ivana K., na materskej dovolenke: Tie vynovené ihriská sú pekné na pohľad, ale deťom sa rýchlo omrzia. To vidím aj na svojej dcére, ktorú prestalo baviť behať hore-dolu po drevených mostíkoch. Radšej sa hrá v pieskovisku, ktoré je však trochu malé. A navyše treba dávať pozor, aby dieťa spúšťajúce sa so šmykľavky nenarazilo do iného dieťaťa.

Martina Č., predavačka: Na ihriská chodíme s dcérou len občas, žiadne totiž v blízkom okolí nemáme. Niektoré ihriská, ktoré vynovili v poslednom čase sú pekné a myslím, že pre deti príťažlivé. Škoda, že sa rýchlejšie neobnovujú aj Ďalšie, najmä na sídliskách, kde je viac malých detí ako v centre mesta.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA
Páčil sa vám článok?