Primátor si uctil zosnulých Bratislavčanov

1.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pri centrálnom kríži na Ondrejskom cintoríne si v stredu pietnym aktom uctil všetkých zosnulých Bratislavčanov primátor Andrej Ďurkovský. Zapálenú sviečku položil aj na hrob najznámejšieho občana Dunajskej ulice Júliusa Satinského.

Ďurkovský s delegáciou magistrátu a mestského pohrebníctva Marianum položil veniec so stuhou Od primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského aj na ďalšom historickom cintoríne na Kozej ulici a pri pravoslávnom kríži na Slavíne. Symbolický pietny akt na historických cintorínoch sa koná každoročne od roku 1997. Na Slavíne položil primátor veniec druhýkrát.

Tradičným podujatím od roku 1991 je pietna spomienka na obete Dunaja – spúšťanie venca na jeho hladinu, ktorá sa uskutočnila v utorok večer. Na nábreží Dunaja v areáli PKO sa na nej zúčastnili predstavitelia mesta na čele s námestníčkou primátora Annou Dyttertovou, zástupcovia katolíckej a evanjelickej cirkvi, spoločnosti Slovenská plavba a prístavy i obyvatelia Bratislavy. V kultúrnom programe účinkoval spevácky zbor Appollo, žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy Jozefa Kresánka na Karloveskej ulici.

(tasr)
Páčil sa vám článok?