Magistrát už pripravuje silvestrovské oslavy

29.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Príprava na tohtoročné silvestrovské oslavy je už v plnom prúde. Potvrdil to vedúci oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu Milan Vajda. Oslavy príchodu nového budú v centre Bratislavy už deviaty krát.

V posledný deň roku 2007 bude na Hlavnom námestí prebiehať niekoľkohodinový program s live koncertmi najobľúbenejších skupín domácej rockpopovej scény. Vyvrcholením programu bude odpočítavanie posledných sekúnd starého roka, počas ktorých na pokyn primátora Bratislavy vystúpi nad námestie veľká, vysvietená kráľovská koruna a zostane nad ním visieť až do konca osláv.

Zóna pred národnou operou by mala byť miestom druhého silvestrovského pódia, ktoré bude venované hudbe v štýle world, ethno a niektorým menšinovým žánrom. Organizátori ešte uvažujú aj o tretej scéne, veľkom tanečnom parkete. Na začiatku večera by mal patriť strednej generácii a rodinám s deťmi. Neskôr v noci DJs rozohrajú viacžánrový prúd hudby, tanečných vystúpení, karaoke show a diskotéku, ktorá vyvrcholí až po polnoci.

Približne pol hodinu pred polnocou sa niekoľko desiatok tisícov návštevníkov určite presunie na nábrežie k Dunaju medzi Novým a Starým mostom, aby Nový rok 2008 privítalo spoločne s veľkou svetelnou show a ohňostrojom. V posledných rokoch sa v Bratislave ohňostroj strieľa priamo z lodí plávajúcich na Dunaji a vytvára tak skutočne pôsobivú kulisu prvým minútam nového roku.

Medzi jednotlivými zónami silvestrovskej zábavy sa budú opäť nachádzať občerstvovacie stánky, ktoré budú predávať obľúbené pochúťky z vianočných trhov. Okrem toho je v bezprostrednej blízkosti osláv niekoľko desiatok reštaurácií, kaviarní, barov a pubov, ktoré dokážu poskytnúť príjemný azyl účastníkom osláv v zimnom počasí.

Bratislavský Silvester so sloganom „Welcome to Partyslava!“ je megapodujatie, ktoré sa podobá oslavám v ktoromkoľvek európskom veľkomeste. Organizátori osláv veľmi citlivo umiestňujú jednotlivé scény do viacerých samostatných zón zábavy, ktoré sú voľne prepojené uličkami historického centra.

Epicentrom osláv je Hlavné námestie, susedné Hviezdoslavovo námestie pred Operou SND a nábrežie Dunaja v úseku medzi Novým mostom a Starým Mostom. V Bratislave platí kontrolovaný vstup do zón zábavy, ktorý má  preventívnu funkciu.

Na dodržovanie verejného poriadku dohliadajú usporiadatelia, policajti, k dispozícii sú hasiči, pracovníci Červeného kríža, k dispozícii sú ekologické WC, občerstvovacie stánky a mestská hromadná doprava, ktorá premáva po celú noc.

Za dramaturgiu osláv zodpovedá už od prvého ročníka projektu v roku 1999 občianske združenie Hlava 98.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?