Na trhovisku je namiesto bitúnku tanečný dom

19.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Priaznivci tanca majú v sobotu 20. októbra výnimočnú príležitosť bezplatne absolvovať minikurz podľa vlastného výberu v novom kultúrnom zariadení Dom T&D na trhovisku na Miletičovej ulici.

"V sobotu im bude k dispozícii desať profesionálnych lektorov a tanečnú oslavu ukončí večerná latino párty Fiesta Latina s Miguelom Méndezom," potvrdila Šárka Ondrišová, zakladateľka Tanečnej školy a alternatívneho divadla ElleDanse, ktorá bude pôsobiť v Dome T&D. Jeho návštevníci si na úvodnom podujatí môžu vybrať tance od latino aerobiku, cez power jogu, funky jazz, muzikál, orientálny tanec, hip hop, new style až po latino.

"Bude aj tanečný súboj medzi Johnym Mečochom a Melániou Kasenčákovou," sľubuje Ondrišová. Vraj sa nebojí, že si všetci návštevníci nebudú môcť zatancovať, pretože v sále ich môže byť pri takejto pohybovej činnosti naraz aj 150. Jednotlivé tanečné štýly sa od 9. hodiny budú striedať po trištvrte hodine. Medzitým sa predstaví asi 20 rôznych tanečných súborov a iných hostí, napríklad majster sveta vo fitnes Daniel Medo. Steny sály už zdobia veľké farebné fotografie tanečníkov od Nora Knapa.

Sobotné podujatie je ojedinelé, pretože objekt ešte nie je pripravený na pravidelnú činnosť. Pôvodne slúžil ako bitúnok, neskôr ho využívali trhovníci. Po provizórnych úpravách začína v ňom cvičiť Ondrišovej tanečno-divadelný súbor. Plány na využitie objektu sú väčšie - spojiť pod jednou strechou divadlo, tanec, hudbu, výtvarné a iné umenie s relaxom a sprístupniť ich každému návštevníkovi.

V budúcom roku chcú otvoriť tanečnú školu. Predtým však objekt musia zrekonštruovať. Miestny úrad v Ružinove požiadali o územné rozhodnutie. Jeho vydanie je podmienené zabezpečením 70 miest na parkovanie áut. "Snažíme sa to čo najskôr vyriešiť, aby sme sa pohli ďalej," dodala Ondrišová.

(tasr)
Páčil sa vám článok?