Gymnázium na Vazovovej oslávi polstoročnicu

28.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Gymnázium Jána Papánka na Vazovovej ulici oslávi v pondelok 50 rokov svojej existencie. Informovala o tom riaditeľka gymnázia Gabriela Dorňáková. Ako ďalej uviedla, pri príležitosti tohto okrúhleho výročia o 10.00 h slávnostne prestrihnú pásky dvoch nových, plne zariadených a vybavených učební informatiky.

"Táto oficiálna časť sa uskutoční za prítomnosti zamestnancov školy, zástupcov bratislavského vyššieho územného celku, niektorých poslancov a zástupcov spoločnosti Dell, s.r.o., ktorá nám pomohla učebne zariadiť," spresnila Dorňáková. Popoludňajší program pre bývalých i súčasných absolventov, učiteľov aj riaditeľov školy, zástupcov ministerstva školstva, VÚC a mnohých ďalších sa začne o 16:30 v divadle Nová scéna. Zúčastnení si pozrú predstavenie Na skle maľované.

Gymnázium Vazovova ponúka svojim študentom modernú formu výučby. Napríklad spoločenskovedné predmety spestrujú prácou na rôznych projektoch, organizovaním poznávacích exkurzií, návštevami spoločenských a kultúrnych akcií a prírodovedné predmety sa vyučujú v odborných učebniach. Tiež sa tu vyučuje predmet FAST, teda integrované vyučovanie fyziky, biológie, chémie a ekológie. Škola kladie dôraz na výučbu cudzích jazykov - angličtiny a ako druhý jazyk si môžu vybrať nemecký, francúzsky alebo ruský jazyk.

"Žiaci tiež majú možnosť získať jazykový certifikát Sprachdiplom a urobiť štátnu skúšku z anglického jazyka. Môžu sa pripraviť aj na získanie certifikátov z francúzskeho a španielskeho jazyka," uviedla Dorňáková. Podľa nej škola dbá aj na praktickú stránku výučby a pravidelne organizuje jazykovo-poznávacie pobyty do zahraničia. Ako Dorňáková dodala, vďaka ústretovým učiteľom študujú na gymnáziu aj žiaci so zrakovým postihnutím. Za 50 rokov opustilo lavice gymnázia 7 715 absolventov, medzi nimi napríklad aj Marek Ťapák, Ľubomír Pokovič či Miloš Pietor.

Gymnázium Vazovova začalo svoju existenciu v septembri 1957/1958 s označením jedenásťročná stredná škola, o rok neskôr to bola dvanásťročná všeobecno vzdelávacia škola a po štrnástich rokoch sa premenovala na gymnázium. Svoje súčasné meno dostala po československom diplomatovi Jánovi Papánkovi.

(sita)
Páčil sa vám článok?