Na hodoch vystúpia aj Smatanová a Nedvědovci

24.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tradičné Ružinovské hodové slávnosti pripravila bratislavská mestská časť Ružinov už po jedenástykrát na tento víkend. Ako ďalej informoval hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec, návštevníci sa môžu v sobotu a nedeľu zabávať pri dobrej hudbe, chutnom jedle a kvalitnom víne.

Hody sa začnú v sobotu o 9.00 h oficiálnym otvorením multifunkčného športového ihriska na Základnej škole Drieňová za účasti predsedu vlády Roberta Fica a ružinovského starostu Slavomíra Drozda, ktorí prestrihnú pásku. Následne si starosta spolu so žiakmi základnej školy zahrajú minifutbal na novej umelej tráve proti tímu premiéra a ministrov. Pre účastníkov sú počas oboch dní pripravené aj rôzne koncerty, súťaže, sprievodné charitatívne aktivity, kolotoče a ohňostroj.

Sobotňajší program bude patriť športu a folklóru. Dopoludnia môžu rodiny s deťmi súťažiť v tradičných i netradičných športových disciplínach v areáli netradičných športov RŠK na Pivoňkovej alebo v areáli STARZ na Drieňovej ulici. Zmerať sily si môžu napríklad vo futbale, streetbale, hokejbale, volejbale, v tenise či nohejbale. O 13.00 h je pre deti pripravené sladké prekvapenie. V areáli Radosť na Štrkoveckom jazere sa v rovnakom čase začne už štvrtý ročník folklórneho Folkfestu 2007. O 19.00 h sa predstaví Jožka Černý s cimbalovou kapelou. Program potrvá do neskorých večerných hodín.

V nedeľu bude o 10.00 h v DK Ružinov slávnostná hodová svätá omša. V popoludňajších hodinách sa návštevníkom na Štrkoveckom jazere prihovorí starosta Ružinova a zástupcovia katolíckej a evanjelickej cirkvi. Potom vystúpi Zuzana Smatanová, herci zo známej "parody show" S.O.S., Sisa Sklovská, Davide Mattiolli, Věra Špinarová a na záver podujatia aj Nedvědovci. Celé to bude moderovať Daniel Dangl.

(sita)
Páčil sa vám článok?