Radosť, ktorá lieči v chránenej dielni Radnička

15.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

V chránenej dielni Radnička, v budove Múzea mesta Bratislavy, otvorili galériu fotografií detí z projektu Zlatá rybka EVO pod názvom Radosť, ktorá lieči.

Cieľom celonárodného filantropického projektu Zlatá rybka je pomôcť chorým deťom. Výstava osemdesiatich fotografií je prístupná verejnosti do konca októbra. Chránená dielňa Radnička je jeden z projektov, ktorý vytvoril pracovné podmienky pre ľudí so zdravotným postihnutím.

„Verím, že projekt Zlatá rybka EVO popri tom, že pomáha chorým deťom, prispieva aj k propagácii filantropie na Slovensku a prezentuje dôležitosť nemateriálnych hodnôt,“ povedal primátor Bratislavy A. Ďurkovský.

„Zo svojich skúseností viem, aká dôležitá je pre choré deti dobrá psychická pohoda a úsmev na tvári. Viem, že každý môj malý pacient a aj ostatné deti majú svoje tajné želania, ktoré nie je možné dosiahnuť drahými darčekmi. Som rád, že cieľom projektu  je umožniť chorým deťom žiť ich veľký sen,“ povedal veľvyslanec projektu renomovaný detský chirurg profesor Jaroslav Siman.

(dš)
Páčil sa vám článok?