Comics Salón oživí fantáziu návštevníkov

15.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Od 14. do 16. septembra bude v priestoroch SÚZA na Drotárskej ceste 46 štvrtý ročník medzinárodneho festivalu komiksu, anime, japonskej kultúry, počitačových hier a všetkých elementov dobrej zábavy.

Cieľom Comics Salónu je priblížiť fenomén tejto popkultúry a ponúknuť tvorivú alternatívu trávenia voľného času. Taktiež poskytuje priestor našim výtvarníkom, komiksovým tvorcom a spisovateľom na prezentovanie vlastných diel.

V priebehu troch dní sa bude paralelne v štrnástich sálach odohrávať rôznorodý program členený podľa jednotlivých sekcií festivalu - Comics, Anime, Japonsko a Hry. Medzi hlavné sprievodné programy patrí súťaž o najlepšie kreslené dielo v kategórií vlastný Comics & Manga, FanArt a Original Art.

V rámci filmov sa návštevníci môžu tešiť na pätnásť najnovších filmových trhákov ako Spiderman 3, 300, alebo Ghost Rider natočené podľa komiksovej predlohy. Japonská kultúra sa predstaví prednáškami o skladaní origami, bojových umeniach, jedle, znakoch, kimonách a o rôznych iných zaujímavostiach z krajiny vychádzajúceho slnka.

(dš)
Páčil sa vám článok?