Tyršovo nábrežie sa bude využívať na relax

14.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava má záujem, aby priestor na Tyršovom nábreží slúžil ako oddychová zóna na kultúrno-spoločenské a rekreačné využitie. Lunaparkové atrakcie, ktoré tu bývali v minulosti, sa sem už nevrátia.

Mesto po zdĺhavých súdnych sporoch vypratalo z nábrežia lunapark a už nemieni povoliť prevádzku klasických kolotočov v tomto priestore ako trvalé riešenie, povolí ju iba príležitostne. Podľa hovorkyne magistrátu Evy Chudinovej v súčasnosti v Bratislave klasické kolotoče nechýbajú, spravidla sú v prevádzke počas kultúrno-spoločenských podujatí.

„Ak by v Bratislave mal vzniknúť moderný zábavný park, nemohol by byť umiestnený v tejto lokalite vzhľadom na to, že ide o záplavové územie,“ povedala. „V spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou sa však pripravuje urbanistická štúdia riešenia priestoru v okolí Zlatých pieskov, pričom je predpoklad, že v rekreačno-športovej zóne by našiel využitie aj moderný zábavný park.“

Ako dodala, samostatnou otázkou však ostáva záujem investorov postaviť v Bratislave podobnú atrakciu. Mesto podľa nej neeviduje záujem investorov o vybudovanie moderného zábavného parku.

Pokiaľ ide o Tyršovo nábrežie, zostane naďalej využívané na podobné účely ako doteraz. Aj na budúci rok by na ňom mala stáť mestská pláž, na ktorej by oproti tohtoročnej sezóne mali pribudnúť ďalšie sprchy a prípadne aj bazén. Nábrežie bude slúžiť na kultúrne podujatia, koncerty, festivaly. Mesto má tiež naďalej záujem o to, aby sa priestor pred divadlom Aréna využíval aj na letné divadelné predstavenia.

(juh)

Páčil sa vám článok?