V septembri budú viaceré hodové slávnosti

12.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

V septembri sa bude hodovať v niekoľkých mestských častiach Bratislavy, vo Vajnoroch, v Dúbravke, ale aj v Ružinove. Tradičné vinobranie, o ktorom sme už písali, čaká na priaznivcov dobrého vína v Rači.

VAJNORY

Bohatý kultúrny program bude sprevádzať Vajnorské hody, ktoré sa budú konať 15. septembra vo Vajnoroch. Jeho súčasťou bude aj podpis dohody o spolupráci tejto mestskej časti s rakúskou prihraničnou obcou Wolfstahl.

Predpoludním počas svätej omše, ktorá sa začína o 10. hodine v Parku Pod lipami, i po jej skončení bude účinkovať spevácky zbor Jána Pavla II., ktorý po svätej omši uvedie koncert piesní zo svojho CD Ozveny Tatier. V popoludňajšom programe, ktorý sa začína o 15. hodine, vystúpia v parku Pod lipami detské súbory Juríček a Prvosienka so svojimi tančekmi a piesňami, po nich príde na rad Vajnorský folklórny súbor so svojím oberačkovým pásmom.

Ako hosť príde a vystúpi dychový súbor Musikverrein Wolfstahl Stadtkapele Hainburg z Rakúska. Na tradičnej hodovej zábave budú do tanca a na počúvanie hrať Vajnorská dychovka a Veselá muzika zo Stupavy.

DÚBRAVKA

Tradičné Dúbravské hody sa začínajú v piatok 21. septembra a trvajú až do nedele 23. septembra.

V piatok sa uskutoční hodový turnaj a pred domom kultúry zahrá dychová hudba Záhorienka. Sobota predpoludním sa ponesie v športovom súťaživom duchu. Zaujímavé bude aj meranie síl vo varení hodového guláša „O dúbravskú zlatú varešku“. Popoludňajší kultúrny program ukončí hodová veselica a hudba v štýle country. V nedeľu si zmerajú sily miestni futbalisti, zahrá Jožka Černý, ale aj dychovka Bojané.

RUŽINOV

Na konci mesiaca, 29. - 30. septembra, budú hodovať Ružinovčania, ktorých čaká skvelý program aj v podobe vystúpení spevákov Zuzany Smatanovej, Sisy Sklovskej, bratov Nedvědovcov, Jožka Černého s cimbalovkou a iných.

Program hodov sa začína v sobotu 29. septembra o deviatej hodine a je rozmiestnený do niekoľkých známych lokalít - do Areálu radosť na Štrkovecké jazero, ale aj na Drieňovú a Pivonkovú ulicu. Sobota predpoludním je venovaná najmä športovým aktivitám a súťažiam. Pri tejto príležitosti oficiálne otvoria aj viacúčelové ihrisko v areáli Základnej školy na Drieňovej ulici.

Kultúrny program vyplní 4. ročník folklórneho festivalu Folkfest Ružinov 2007, ale aj vystúpenia umelcov v retro štýle pre strednú a staršiu generáciu. V nedeľu budú spievať vyššie spomenutí speváci, na svoje si prídu aj deti. Po večernom ohňostroji hody ukončí bratská hudobná dvojica Jan a František Nedvědovci so skupinami.

(rob, juh)

Páčil sa vám článok?