Biskupice budú mať opäť svoj juniáles

8.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Miestny úrad v Podunajských Biskupiciach obnovuje tradíciu juniálesov a v strede júna pripravil pre obyvateľov mestskej časti, ale aj pre jej návštevníkov Biskupický juniáles.

Dvojdňový Biskupický juniáles (15.- 16. júna) má byť stretnutím všetkých obyvateľov, starej aj novej časti Podunajských Biskupíc. Starostka Alžbeta Ožvaldová uviedla, že chce urobiť juniáles pre všetkých občanov tak, aby sa stretávali a aby komunikovali medzi sebou všetci Biskupičania. Po nástupe do funkcie totiž zrušila ples starostu, pretože ho podľa vlastných slov považovala za stretnutie pre 80-100 ľudí, pritom Podunajské Biskupice majú vyše 20-tisíc obyvateľov.

V programe prvého Biskupického juniálesu vystúpi 15. júna (piatok) napríklad Združenie cechov historického remesla, tanečný súbor Tropical, ale aj skupina Senzus či Dušan Grúň so skupinou Jazz Quintet SH. Počas druhého dňa, 16. júna (sobota) spestria program juniálesu dobrovoľní hasiči, dychová hudba Safrianka, funkový koncert skupiny Brooklyne, ale aj spevák Oto Weiter.

Počas celého podujatia, ktoré bude pred predajňou Billa na Dolných honoch, budú pre návštevníkov k dispozícii bufety s občerstvením. Začiatok je v piatok o 14.00 a v sobotu o 10.00 h. Ukončenie po oba dni o 22.00 h.

(rob)
Páčil sa vám článok?