Idete s dieťaťom do ambulancie v nemocnici na Kramároch? Test na COVID-19 nepotrebujete

24.9.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v súčasnosti od pacienta a jeho sprievodcu, teda rodiča či zákonného zástupcu, ktorí prichádzajú na vyšetrenia do odborných ambulancií, test na ochorenie COVID-19 nevyžaduje.

Pre nezaočkovaných zdravotníkov zabezpečili bezplatné antigénové testovanie každé tri dni. Uviedla to to povedala hovorkyňa ústavu Dana Kamenická.

Pri plánovaných hospitalizáciách však NÚDCH vyžaduje RT-PCR negatívny test dieťaťa a rovnako sprevádzajúcej osoby, ktorá je hospitalizovaná s dieťaťom, a to nie starší ako 72 hodín. Rovnako pri akútnych hospitalizáciách musia byť otestovaní pacienti aj sprevádzajúce osoby.

"V NÚSCH sledujeme epidemiologickú situáciu a operatívne nastavujeme režimové opatrenia tak, aby sme aj napriek zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii naďalej ostali biela nemocnica a mohli poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu bez nutnosti redukcie," uviedla.

Pacientov a ich rodičov testujú bezplatne priamo v nemocnici a podľa výsledku testu sú ďalej manažovaní. V NÚDCH a rovnako na urgentnom príjme v NÚDCH ošetrujú všetkých pacientov, ktorí na vyšetrenia prichádzajú, dodala Kamenická.

(TASR)

Páčil sa vám článok?