Od pondelka sa upravujú podmienky fungovania reštaurácií a kaviarní

23.5.2021
0
Kolkovňa Eurovea terasa

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Podmienky prevádzkovania reštaurácií a kaviarní sa od pondelka (24. 5.) upravia. Pripomenulo to ministerstvo zdravotníctva.

V bordových okresoch (III. stupeň varovania) nebude možné jesť a piť vo vnútri prevádzok. Povolené sú však letné terasy, kde sa bude môcť jesť len posediačky a mimo konzumácie jedla bude nutné mať nasadené rúško alebo respirátor. V červených (II. stupeň varovania) aj v ružových okresoch (I. stupeň varovania) budú podmienky rovnaké ako v tých bordových.

V oranžových okresoch (aj Bratislava- teda II. stupeň ostražitosti) už bude povolené interiérové sedenie a konzumácia jedla a nápojov. Pri jednom stole budú môcť sedieť maximálne štyria ľudia alebo osoby z jednej domácnosti. Mimo konzumácie jedla bude nutné mať nasadené rúško alebo respirátor. V žltých okresoch (I. stupeň ostražitosti) bude môcť pri jednom stole sedieť najviac šesť osôb.

V zelených okresoch  počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nebude obmedzený. Povinnosť mať na tvári rúško alebo respirátor mimo času konzumácie jedla a nápojov však bude platiť.

(TASR)

Páčil sa vám článok?