Bratislava sa opäť testuje. Ako to prebieha?

30.1.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Hoci sa Bratislava v piatok so skóre 1,3 percenta pozitívne testovaných na nový koronavírus opäť nečakane prehupla medzi červené okresy, napriek tomu od 3. februára negatívny test napríklad na cestu do práce potrebovať nebudete. V Bratislave sa však aj tak na mnohých miestach testuje a my sme sa pozreli, ako to prebieha.

Záujem je pochopiteľne oveľa nižší ako predchádzajúci víkend, keď sa ľudia museli otestovať, aby mohli až do 2. februára chodiť do práce či prírody. Napriek tomu mnohí túto možnosť využili i dnes.

"Od rána sme v Ružinove otestovali 686 z vás s 10 pozitívnymi výsledkami, čo predstavuje mieru pozitivity 1,46 %. Nový systém elektronického objednávania, cez ktorý vieme výsledky posielať aj sms-kou, má svoje mušky, ale vďaka nemu je zas všetko neporovnateľne rýchlejšie a menej byrokratické. Ak plánujete ísť na test a ešte ste sa neregistrovali, naozaj to odporúčam. Testovanie pokračuje do 18.00 na našich dvoch miestach - Trhovisko Miletičova (registrácia) a Miestny úrad Ružinov (registrácia). Bez objednania sa dá aj zajtra bezplatne otestovať aj v našej MOM v DK Ružinov zozadu, čakanie tam nie je žiadne, fungujú do 17.00," informoval na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

Priebežné čísla zverejnila aj Petržalka. Tu sa spolu dnes zatiaľ otestovalo otestovalo 1417 ľudí, z toho pozitívne výsledky malo 41 testov, čo je až 2,89% (MOM Hrobákova: 605/19 pozitívnych, ZŠ Budatínska 298/8, ZŠ Turnianska 10: 292/5, ZŠ Nobelovo námestie: 222/9).

Zdroj: ms

Testovanie na ZŠ Turnianska.

Testuje sa dnes aj v Karlovej Vsi, môžete si vybrať zo štyroch miest (miestny úrad, ZŠ A. Dubčeka,
KCK na Molecovej, Most Lanfranconi), väčšinu dňa sa nečaká nikde.

Zdroj: ms

Testovanie pred KCK na Molecovej.

Ak sa nechcete vzďaľovať od auta, je najjednoduchšie zájsť pod Most Lafranconi:

V Starom Meste sa testuje na piatich odberových miestach: Námestí slobody (dve miesta), v Propelleri, na Mýtnej a Gaštanovej: "V nedeľu pribudne ešte odberové miesto na Kozej ulici. Na dvoch miestach sa môžu obyvatelia Starého Mesta a Bratislavay zaregistrovať online na presný čas, ostatné miesta vyšetrujú na počkanie. Záujem je samozrejme menší, ako bol počas povinného testovania. V doobedných (do 14:00) hodinách sa nechalo otestovať 750 obyvateľov, z tohto počtu bolo 6 vzoriek pozitívnych (0,8 %). Všetky odberové miesta hlásia žiadne, alebo minimálne čakanie," informoval nás hovorca Starého Mesta Matej Števove.

V Dúbravke sa počas víkendu testuje  od 8.00 do 20.00. "Testovanie prebieha na dvoch odberných miestach počas soboty a nedele v Dome kultúry Dúbravka. Na jedno z miest sa dali rezervovat časy- miesta online, druhé je voľne prístupné. Testovanie je pokojné, plynulé, dlhé rady sa netvoria, doteraz má prvé odberné miesto 380 otestovaných, druhé 352 otestovaných," prezradila nám hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Zdroj: FB Dúbravka - mestská časť Bratislavy·

V Dúbravke sa testuje v Dome kultúry.

V Rači sa testuje na jednom odbernom miesto a to pred Nemeckým kultúrnym domom. Otvorené je v čase od 10:00 do 18:00 (posledný odber 17:30).

​(ms)

Páčil sa vám článok?