COVID-19 sa vyskytol na ďalších bratislavských školách i v detskom folklórnom súbore

10.10.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Z dôvodu šírenia nového koronavírusu museli obmedziť aktivity viacerých bratislavských zariadení pre deti. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava na sociálnej sieti.

V súvislosti s výskytom nového korornavírusu u dieťaťa navštevujúceho Detský folklórny súbor Klnka - oddiel Veľké deti na Saratovskej 2/a v Bratislave, RÚVZ nariadil prerušenie činnosti tohto súboru do 12.10.2020. "V rámci epidemiologického vyšetrovania bolo zistené, že tento oddiel navštevuje 30 detí, ktorým bola nariadená domáca izolácia. Tréner sa musí taktiež podrobiť domácej izolácii  a zároveň aj testovaniu na COVID-19. U detí sme pristúpili k možnosti, že v prípade objavenia sa náhleho nástupu aspoň jedného príznakov ako horúčka, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť, sa musia podrobiť odberu biologického materiálu aj deti. Samozrejme, v prípade zhoršenia zdravotného stavu musia všetky osoby, ktorým boli nariadené karanténne opatrenia, bez meškania telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára alebo zdravotnú záchrannú službu," informuje RÚVZ.

Vyučovanie je z dôvodu výskytu COVID-19 u žiakov prerušený v Materskej škole na Švantnerovej 1 v Bratislava (1 trieda), na Základnej škole Matky Alexie na Palackého 1 v Bratislave (1 trieda), na Gymnáziu Metodova v Bratislave (1 trieda) a do dnes v predškolskej triede na Súkromnej materskej škole Cambridge Internation School na Bohúňovej 4 v Bratislave a v jednej triede na Spojenej škole na Novohradskej 3 v Bratislave.
(ms)

Páčil sa vám článok?