Covid-19 v Bratislavskom kraji: Pribudlo 56 pozitívnych, zatvorená je škôlka na Kysuckej

19.9.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V Bratislavskom kraji evidujú 56 nových pozitívnych prípadov COVID-19, z toho je 27 žien a 29 mužov, pričom prípady sa vyskytli najmä v Bratislave a v okresoch Senec a Pezinok. Informovala o tom hovorkyňa RÚVZ Bratislava Katarína Nosálová.

"Ide najmä o osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s pozitívnou osobou, importy z Ukrajiny a taktiež sme zaznamenali sporadický výskyt na území Bratislavského kraja. Medzi pozitívnymi prípadmi sú osoby, ktoré nemali príznaky ochorenia, ale aj osoby, ktorí mali kašeľ, teplotu nad 38 stupňov, sťažené dýchanie, nádchu, stratu chuti a čuchu, bolesti hlavy, svalov a kĺbov. Potrebné epidemiologické vyšetrovania spojené s nariaďovaním domácej karantény prebiehajú naďalej a zároveň pracujeme na aktívnom vyhľadávaní úzkych kontaktov týchto pozitívnych osôb, " priblížila Nosálová. 

V súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 u detí navštevujúcich Základnú školu na Vazovovej ulici v Bratislave bolo do 20.9. prerušené vyučovanie v jednej triede na tejto škole. Od 18.09. do 24.09.2020 je zatvorená celá Materská škôlka pri lese na Kysuckej 4 v Starom Meste z dôvodu potvrdenia pozitivity na nový koronavírus u zamestnanca tejto škôlky. V oboch zariadeniach boli nariadené karanténne opatrenia z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia medzi ostatnými deťmi a zamestnancami.

(ms) 

Páčil sa vám článok?