Pribudlo opäť takmer 50 nakazených, testovali vyše 3000 ľudí

8.8.2020

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Na Slovensku pribudlo aj v piatok 43 nakazených koronavírusom. Celkovo krajina eviduje od začiatku pandémie 2566 nakazených.

Za posledné dni smev našej krajine zaznamenali prírastok nakazených i úmrtí. Úrady taktiež prišli na to, že nákazu si už nosíme aj z dovoleniek.

Na Slovensku pribudlo aj v piatok 43 nakazených koronavírusom. Celkovo krajina eviduje od začiatku pandémie 2566 nakazených. Laboratóriá vykonali 3099 testov, celkovo otestovali 277 894 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 15 pacientov. Spolu sa už uzdravilo 1861 ľudí.

Infekcii v piatok nikto nepodľahol, celkovo na ochorenie zomrelo 31 ľudí. Sedemdňový kĺzavý medián je na čísle 43.

Nové prípady za piatok hlásia opäť z Bratislavy a to sedem nových prípadov. Košice majú päť nových prípadov, Žilina hlási štyri prípady nákazy koronavírusom. Komárno a Liptovský Mikuláš majú po tri nové prípady. Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Trnava, Stará Ľubovňa a Vranov nad Topľou majú zhodne po dva nové prípady nákazy. Po jednom prípade zaznamenali v Dolnom Kubíne, v Dunajskej Strede, Hlohovci, Košiciach-okolie, Krupine, Malackách, Michalovciach, Pezinku, Poprade, Sabinove a Zlatých Moroavciach.

(nc)



Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie