Počet infikovaných koronavírusom je takmer 50, hospitalizovali ďalších pacientov, najviac prípadov je v Bratislave

5.8.2020

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Najviac nových prípadov je z Bratislavy, kde pribudlo až 17 nakazených.

Na Slovensku pribudlo 49 nových prípadov ochorenia COVID-19. Za včera bolo urobených 2538 testov, 6 ľudí sa vyliečilo a pribudli šiesti hospitalizovaní. Kĺzavý medián zostáva na hodnote 20. 

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti uviedlo, že pozitívne testovaných bolo 30 žien a 19 mužov vo veku od 4 do 73 rokov. Najviac nových prípadov hlásia v Bratislave, kde pribudlo až 17 nakazených. Štyri prípady má okres Nitra. Okresy Senec, Nové Mesto nad Váhom, Banská Štiavnica a Trenčín majú zhodne po troch infikovaných. Po dva prípady majú Bánovce nad Bebravou a Prešov. Okresy Komárno, Levice, Malacky, Michalovce, Prievidza, Sabinov, Stropkov, Čadca, Dunajská Streda, Humenné Šaľa a Žilina majú jeden prípad nákazy.

Hospitalizovaných je 23 pacientov, u 11 z nich potvrdili ochorenie COVID-19. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je jeden pacient, na pľúcnej ventilácii rovnako jeden človek. Krajina celkovo doteraz eviduje 2417 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií. 

V Česku pribudlo v priebehu utorka 290 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Ide o najvyšší denný prírastok od konca júna.

(nc)

Páčil sa vám článok?