Nákaza v súkromnej materskej škole, dve deti sú pozitívne na Covid-19

2.7.2020

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Materská škola Gajová v Starom Meste je po otvorení znova zatvorená a vyučovanie je dočasne prerušené. Dôvodom má byť nákaza koronavírusom u dvoch detí.

O prípade informovala TA3, a uviedla, že zamestnanci a deti, ktoré škôlku navštevujú, majú teraz nariadenú domácu karanténu.

"V rámci realizivaných protiepidemických opatrení bolo v tomto predškolskom zariadení nariadené prerušenie výchovno-vzdelávacieco procesu s účinnosťou od 2.júla, vykonanie ohniskovej dezinfekcie," informovala TA3 Katarína Nosálová hovorkyňa ÚVZ SR.

Dodala, že boli poučení žiaci, pedagógovia a ostatný personál, aby si sledovali svoj zdravotný stav a v prípade zhoršenia či nástupu klinických príznakov kontaktovali telefonicky svojho lekára alebo záchrannú zdravotnú službu. Zajtra sa podrobia PCR biologickým testom na prítomnosť koronavírusu všetci zamestnanci materskej školy.

Informáciu potvrdila aj starostka Starého Mesta na sociálnej siet, dodala, že uvedená materská škola nie je v pôsobnosti Starého Mesta, ale jej prevádzkovateľ je súkromný.

(nc)

Páčil sa vám článok?