Chcete stihnúť termín vyšetrenia v detskej nemocnici? Príďte o hodinu skôr, inak vás zaradia na koniec

13.5.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Po uvoľnení opatrení na obmedzenie šírenia koronavírusu a aj po výzve ministra zdravotníctva, aby ambulancie začali intenzívnejšie fungovať, sa s pacientmi ako keby roztrhlo vrece. Boli sme sa opäť pozrieť, ako to vyzerá v Národnom ústave detských chorôb aj v poliklinike pre dospelých na bratislavských Kramároch.

Pokiaľ ide o možnosť parkovania, priamo pred Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou na platenom parkovisku miesto nájdete, ale bolo tu pomerne plno, teda musíte chvíľu hľadať.

Zdroj: ms

​Parkovisko pred detskou nemocnicou.

Pohľad na obe zariadenia, keď sme sa priblížili, nás prekvapil. Pred registráciou do oboch nemocníc (registrácia je zriadená v súvislosti s pandémiou), stáli dlhé  rady čakajúcich pacientov. "Kde sa mám postaviť, čo mám teraz robiť?" pýtal sa nás pri pohľade na tento stav bezradný otecko. "Musíte sa postaviť na koniec radu," vysvetlili sme mu.

Rad rodičov s detskými pacientmi siahal až k ceste. "Bože, ale to nestihnem termín," poznamenal otecko. Termín však zrejme stihol máloktorý z čakajúcich rodičov. "My už meškáme minimálne do pol hodiny a to sme prišli aj s časovou rezervou. Teraz nás dajú v ambulancii na koniec. Som z toho zúfalá, tiež sa ponáhľam," sťažuje sa jedna mamička.

Registráciu a otázky ohľadom koronavirusu musia absolvovať aj objednané deti s rodičmi. Nemocničný personál pritom robil, čo mohol, aby čakanie urýchlil. Jeden zamestnanec vybiehal aj medzi čakajúcich rodičov.

Zdroj: ms

​Urýchliť čakanie pred nemocnicou sa snažil aj personál.

Nakoniec sme sa po vyznačenej trase dostali do vnútra nemocnice. Smerujeme do ambulancie chirurgie. V čakárni pred ambulanciou síce platia veľmi prísne opatrenia, ale na ich dodržiavanie je tu asi priveľa ľudí. Sedadlá, kde si ľudia nemajú sadnúť, sú vyznačené, ale na malý priestor je tu dosť deti a ich rodičov.

Zdroj: ms

Čakáreň pred chirurgickými ambulanciami.

"Strašne dlho tu už čakáme, čas vyšetrenia sa nám stále posúva, som už z toho zúfalá," hovorí nám mamička čakajúca so synom, ktorý ma zlomenú ruku. Pred ambulanciou bol naozaj veľký pohyb. Neustále pribúdali noví pacienti s úrazmi.

Podobný stav bol v predpoludnajšom čase aj pred poliklinikou pre dospelých. Na úvodnú registráciu pred vstupom do nemocnice čakal dlhý rad ľudí. Po dvoch hodinách sa situácia zlepšila, rad sa však pred nemocnocou nachádzal aj naďalej.

Zdroj: ms

​Čakajúci pred poliklinikou pre dospelých.

(ms)

Páčil sa vám článok?