VIDEO Takto postavia a dezinfikujú stany pre repatriantov

10.4.2020
0

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

Pri hraničných priechodoch vyrástli v uplynulých dňoch veľké červené stany. Čakajú v nich repatrianti, teda ľudia vracajúci sa na Slovensko, kým po nich nepríde autobus a odvezie ich do štátnej karantény. Hasiči najnovšie zverejnili video, ako vystavba a dezinfekcia stanu prebieha.

Hasičsi majú na hraničných priechodoch v rámci celého Slovenska momentálne umiestnených 12 takýchto stanov - tri na hraniciach s Rakúskom, štyri na hraniciach s Maďarskom, štyri na hraniciach s Českou republikou a jeden na hraniciach s Poľskom. 

Hasiči sú schopní takýto stan postaviť a sprevádzkovať do dvoch hodín, včera tak urobili na hraničnom priechode Petržalka - Berg, kde pre zvýšený počet prichádzajúcich stoja už dva stany. Stany musia denne dezinfikovať. "Úplná dezinfekcia virucídnym prostriedkom trvá približne hodinu a pol aj s pôsobením. Priestory stanu splňajú po tejto činnosti zdraviu nezávadné prostredie a sú pripravené na príchod ďalších repatriantov," vysvetlila Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.
Video bolo nakrútené na hraničnom priechode Petržalka - Berg, kde od včerajšieho popoludnia pribudol druhý stan, zábery z dezinfekcie pochádzajú z hraničného priechodu Jarovce-Kittsee. 

(ms)

Páčil sa vám článok?