O vládnych opatreniach k veľkonočným sviatkom sa rozhodne v nedeľu

3.4.2020
0

Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

O tom, aké opatrenia príjme vláda v súvislosti s novým koronavírusom k veľkonočným sviatkom, sa rozhodne v nedeľu (5. 4.) poobede. V piatok počas rokovania ústredného krízového štábu to oznámil premiér Igor Matovič.

Premiér na nedeľu zvolá stretnutie s odborníkmi z lekárstva, ktorí majú dať vláde definitívne odporúčanie, ako postupovať v prípade veľkonočných sviatkov. "Podľa názoru týchto ľudí sa nakoniec definitívne rozhodneme, akým spôsobom pôjdeme," poznamenal Matovič.

Krízový štáb chce podľa Matoviča prijať rozhodnutie zodpovedne. "Bojíme sa, aby sme nezapálili zápalku, a aby sme sa neposunuli v počte pozitívne testovaných po týchto veľkonočných sviatkoch do takých úrovní, kde by sa nám to vymklo spod kontroly," povedal premiér.

ANKETA: Ste za to, aby sa na Slovensku urobil blackout, ktorý navrhuje premiér Matovič - ako by v praxi vyzeral?

Už niekoľko dní sa na Slovensku okrem slova koronavírus čoraz častejšie spomína aj pojem blackout. Malo by ísť o akési vypnutie krajiny, aby sa zvýšili jej šance na boj s nebezpečným ochorením COVID-19. S týmto návrhom prišiel premiér Igor Matovič, ktorý si ho však chce najskôr nechať odobriť verejnosťou. Aký by bol váš postoj k realizácii takéto opatrenia?

Hlavný hygienik Ján Mikas tvrdí, že po epidemiologickej stránke je na tom Slovensko relatívne dobre. "Veľkonočné sviatky predstavujú určité riziko, kedy by sme mohli o dobrú situáciu, čo sa týka koronavírusu, prísť," uviedol Mikas. Dodal, že na stretnutí s odborníkmi budú zvážené plusy aj mínusy každého opatrenia, aby sa dobrá epidemiologická situácia v SR udržala čo najdlhšie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?