Igor Matovič sa vzdá premiérskeho platu: Do špeciálneho fondu prispejú politici i podnikatelia

1.4.2020
Premiér Igor Matovič

Zdroj: Úrad vlády

Páčil sa vám článok?

Premiér Igor Matovič spolu s koaličnými partnermi oznámili založenie fondu vzájomnej pomoci, do ktorého budú “slobodne a podľa vlastného uváženia” prispievať koaliční poslanci či ministri.

Na Úrade vlády zriaďuje Fond vzájomnej pomoci, do ktorého môžu prispievať politici aj podnikatelia. Peniaze majú ísť ľuďom, na ktorých „nemyslí zákon“.

“Čelíme zákernému neviditeľnému nepriateľovi,” povedal na dnešnej tlačovej besede Matovič, na ktorú prišla aj Veronika Remišová či Boris Kollár. 

Rozhodli sa na úrade vlády zriadiť Fond vzájomnej pomoci, ktorým chce koalícia riešiť “individuálne životné príbehy”, ktorým nedokážu pomôcť plošné opatrenia. Matovič zdôraznil, že ide o spoločné rozhodnutie koalície. "Spoločná solidarita je ten najsilnejší nástroj na boj s koronavírusom," povedal Matovič.

Fond vzájomnej pomoci bude fond, do ktorého budú “slobodne a podľa vlastného uváženia” prispievať koaliční poslanci či ministri, ale aj podniatelia. Matovič sa vzdá celého svojho premiérskeho platu až do doby, kým sa nad vírusom nezvíťazí. 

Prispieť do fondu prisľúbili aj poslanci z poslaneckých klubov OĽaNO či Sme Rodina, Sas a Za Ľudí.

"Chcel by som vyzvať čelných predstaviteľov aj veľkých firiem, ktorí majú 20-30-tisícové platy, aby našli v sebe trochu solidarity a budeme radi, keď prispejú, keď môžu," povedal Boris Kollár. Matovič predpokladá, že pôjde o jednorazovú pomoc.

​(nc)

Páčil sa vám článok?