VIDEO: Nielen Bratislava, ale doslova celé Slovensko v piatok večer tlieskalo zdravotníkom a záchranárom

21.3.2020

Zdroj: FB Zomri

Páčil sa vám článok?

Iniciatíva Potlesk, ktorej iniciátor Vladimír Volf vyzval prostredníctvom médií aj sociálnych sietí verejnosť, aby sa v piatok 20. marca 2020 o 20:00 h ľudia postavili na balkón alebo k otvoreným oknám a vyjadrili vďaku všetkým slovenským lekárom, záchranárom, hasičom či policajtom za ich nasadenie pri boji s koronavírusom, sa stretla s úspechom. Pozrite sa ako to včera u nás prebehlo.

"Zdravotníci, hasiči, policajti, ale aj všetci, ktorí aktuálne musia robiť, aby potláčali boj s vírusom, to nemajú vôbec ľahké. Preto som vytvoril iniciatívu #potleskprezdravotnikovahasicov, aby sme si uctili ich prácu v tejto ťažkej chvíli jedným veľkým celoslovenským potleskom. Prosím, pomôžte nám túto informáciu dostať medzi čo najviac ľudí, zdieľajte ju na svojich webových stránkach, facebookoch, instagramoch, aby táto výzva obletela celé Slovensko a piatok sa zapísal do histórie ako deň veľkej slovenskej solidarity a vďaky. Otvorme okná, poďme na balkón a pošlime odkaz všetkým, ktorí za nás bojujú priamo v prvej línii proti koronavírusu! Veľký potlesk všetkým zdravotníkom, hasičom, policajtom a ďalším! ĎAKUJEME!" písalo sa tento týždeň vo výzve, ktorej iniciátorom bol Vladimír Volf.

 A treba uznať, že výzva nenechala Slovákov ľahostajnými a tí včera večer naozaj vyšli na balkóny či sa postavili pred otvorené okná a niekde len tlieskali - inde aj spievali. Pustite si nasledujúce video, aby ste videli ako to v rôznych končinách Bratislavy, ale aj iných mestách na Slovensku vyzeralo:

Pomerne pekný zostrih z tejto akcie urobili aj administrátori satirickej facebookovej stránky Zomri:

​V bratislavskej Rači sa dokonca spievala pesnička Nie sme zlí od skupiny Elán:

(ars)

Páčil sa vám článok?