Taliani a Španieli tlieskajú z balkónov a okien lekárom a sestrám: V piatok bude tlieskať aj Slovensko

18.3.2020
Taliansko potlesk hromadná akcia

Zdroj: TASR/AP

Páčil sa vám článok?

Celú krajinu čaká náročné dni, týždne a mesiace. V prvej línii s pandémiou koronavírusu bojujú a zabezpečujú nám ostatným život lekári, zdravotné sestry, záchranári, laboranti, policajti, hasiči, lekárnici, ale aj predavačky a predavači v obchodoch. Tým všetkým by sme mali v týchto dňoch vyjadriť svoju podporu a vďaku.

Po sociálnych sieťach kolovali počas víkendu veľa rozličných príspevkov, najmä z Talianska a Španielska, ktoré pandémia ochorenia Covid-19 už tvrdo zasiahla. Španieli a Taliani hromadne vystupovali na balkón či otvárali okná a tlieskali. Tlieskali lekárom a nemocničnému personálu, ako aj množstvu ďalším ľuďom, ktorí v prvej línii bojujú s pandémiou koronavírusu. V týchto časoch, aké Európa nezažila už desaťročia, sa tak spojili a vyjadrili svoje poďakovanie.

Vlado Volf je autorom iniciatívy #potleskprezdravotnikovahasicov. "Zdravotníci, hasiči, policajti, ale aj všetci, ktorí aktuálne musia robiť, aby potláčali boj s vírusom, to nemajú vôbec ľahké. Preto som vytvoril iniciatívu #potleskprezdravotnikovahasicov, aby sme si uctili ich prácu v tejto ťažkej chvíli jedným veľkým celoslovenským potleskom," informovál nás o iniciatíve, ktorá sa v našej krajine uskutoční už tento piatok.

Zdroj: Facebook/ #potleskprezdravotnikovahasicov

"​Prosím, pomôžte nám túto informáciu dostať medzi čo najviac ľudí, zdieľajte ju na svojich webových stránkach, facebookoch, instagramoch, aby táto výzva obletela celé Slovensko a piatok sa zapísal do histórie ako deň veľkej slovenskej solidarity a vďaky," dodáva..

A preto vyzýva, aby sme v tento deň v rovnaký čas otvorili okná, vyšli na balkón a poslali odkaz všetkým, ktorí za nás bojujú priamo v prvej línii proti koronavírusu.

Preto, nezabudnite, tlieskať sa bude v piatok 20.3.o 20:00 hod večer.

Výzva verejnosti odzrkadľuje empatiu občanov zavretých doma a rešpektujúcich preventívne opatrenia voči tým, ktorí pre dobro spoločnosti vystavujú vlastné zdravie riziku ochorenia. Ak preto v najbližších dňoch budete počuť za oknami potlesk, neváhajte a pridajte sa.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie