FOTO: Mení koronavírus Bratislavu na mesto duchov? Takto sme ju už dávno nezažili

13.3.2020
0

Zdroj: FB R.T.

Páčil sa vám článok?

Hrozba, ktorú predstavuje šírenie koronavírusu, ovplyvnila život celej Bratislavy. Ľudia rozumne nechodia zbytočne von, vďaka čomu inak frekventované miesta zívajú prázdnotou. Veď posúďte sami.

Na úvodnej foto vidno azda najrušnejšie verejné priestranstvo v Bratislave - Námestie SNP. Jej autorom je poslanec Mestského zastupiteľstva Rastislav Tešovič a urobil ju dnes, teda v piatok 13. marca 2020 o 11:05, pričom k nej pridal nasledujúci opis: "Ako dieťa som si niekedy predstavoval, aké by to bolo, keby všetci ľudia zmizli a ja by som ostal v meste sám. Dnes sa centrum Bratislavy blíži k tejto apokalyptickej predstave."  

Nakoľko sú tento týždeň zatvorené základné aj stredné školy, tak MHD premáva v prázdninovom režime, ale aj tak nás včera o pol štvrtej poobede celkom prekvapilo, keď sme na veľmi rušnej zastávke pred športovou halou na Pasienkoch, teda na križovatke Bajkalskej a Trnavskej nevideli ani nohu. Aj cesta v električke poskytovala luxus, na aký cestujúci nie sú zvyknutí - chodia po Bratislave takmer prázdne... "Za mnou sedeli dvaja chalani a vpredu ešte jedna pani. Ulice sú dosť vyľudnené. Je to zvláštny pocit,"  povedala nám autorka nasledujúcej snímky:

Zdroj: A.Č.

​Aj autobusy premávajú takmer prázdne. Do redakcie Bratislavských novín sa nám včera ozval aj jeden z vodičov MHD, ktorému nebolo jasné či má zastavovať na všetkých zastávkach na znamenie a otvárať cestujúcim dvere, čo by na základe nových inštrukcií od DPB mal. Jazdil totiž na linke č. 88, ktorá má väčšinu zastávok na znamenie. A keďže teraz by sa cestujúci mali vyhnúť aj kontaktu s tlačidlami signalizujúcimi potrebu zastavenia vozidla na takejto zastávke či tlačidlami na otváranie dverí, tak sa obával, že možno bude mať ťažkosti každú takúto situáciu správne vyhodnotiť, ale napokon takmer nulový počet cestujúcich vyriešil aj tento prípadný problém.

Zdroj: ms

Oveľa prázdnejšie boli počas tohto týždňa aj nákupné centrá, ktoré budú od víkendu fungovať v obmedzenom režime a otvorené by v nich mali zostať len lekárne, obchody s potravinami, drogériou, tlačou a tabakom. ​

​(ms, ars)

Páčil sa vám článok?