Koronavírus: Slovensko hlási ďalších nakazených. Dvaja pacienti sú vo vážnom stave

11.3.2020
0

Zdroj: archív bn

Páčil sa vám článok?

Na Slovensku máme ďalšie tri prípady ľudí, u ktorých testy potvrdili koronavírus. Informoval o tom premiér Peter Pellegrini. Zisťovali sme aj, ako sa darí doterajším pacientom s týmto ochorením.

Celkovo máme teda na Slovensku potrvdených desať prípadov. Traja noví pacienti, dve ženy a jeden muž, boli v kontakte s infikovanou rodinou, ktorá sa nachádza v rakúskom Kitsee. Vláda dnes po porade s odborníkmi pravdepodobne vyhlási mimoriadnu situáciu na celom Slovensku. 

Zisťovali sme aj to, ako sa darí pacientom, ktorí sú s koronavírusom hospioalizovaní na bratislavských Kramároch na Klinike infektológie a geografickej medicíny (na fotografii). "Doposiaľ je na Infekčnej klinike hospitalizovaných päť pacientov s pozitívnym výsledkom na koronavírus. Dvaja pacienti sú aktuálne vo vážnom stave, ale  stabilizovaní, bola im nasadená adekvátna liečba, ich stav sa postupne zlepšuje. Ďalšie tri osoby u ktorých sa koronavírus potvrdil, majú zatiaľ bezpríznakový až ľahší klinický priebeh, majú sa dobre a zostávajú pod stálym dohľadom našich lekárov. Samozrejme, vývoj klinického stavu má svoju dynamiku a môže sa meniť," informovalqa nás hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Podrobnosti zisťujeme, článok budeme aktualizovať.

Do redakcie sme dostali aj informáciu, že spomínanú kliniku rekonštruujú a do jej priestorov bežne vchádzajú nechránení robotníci. "Rekonštrukcia detského lôžkového oddelenia na Infekčnej klinike bola pozastavené od 9.3. z dôvodu zachovania bezpečnosti a zdravia pri práci zamestnancov zhotoviteľa predmetnej stavby v aktuálnej epidemiologickej situácii," reagovala na naše otázky Kliská.

 (ms)

Páčil sa vám článok?