Miletičku zatvorili - predajkyňa oblečenia mala pozitívnu cestovateľskú anamnézu

11.3.2020
Na trhovisku miletičova niektoré stánky opravia, iné musia vymeniť - mileticka
Páčil sa vám článok?

Vedenie mestskej časti Bratislava - Ružinov sa s účinnosťou od dnešného dňa, teda stredy 11. marca od 12:00 rozhodlo pristúpiť k uzavretiu Trhoviska Miletičova a k dezinfikovaniu jeho priestorov. Dôvodom je podozrenie na výskyt koronavírusu...

Mestská časť zdôrazňuje, že ide o preventívne opatrenie, keďže jedna z predajkýň oblečenia, ktorá má pozitívnu cestovateľskú anamnézu, bola včera večer hospitalizovaná. Prejavy jej ochorenia boli totiž totožné s prejavmi ako bežnej chrípky, tak aj koronavírusu.

Zdroj: FB M.M.

​Trhovisko je momentálne až do odvolania ľudoprázdne...

"V dopoludňajších hodinách sme sa dozvedeli, že jedna osoba spomedzi predajcov oblečenia na trhovisku Miletičova mala byť včera vo večerných hodinách hospitalizovaná s príznakmi zvýšenej teploty, kašľa a hnačky. Ide o predajkyňu oblečenia, ktorá má pozitívnu cestovateľskú anamnézu, pred menej ako desiatimi dňami sa údajne vrátila z ázijskej krajiny. Hospitalizovaná bola spolu so svojim manželom. Výsledky testov zatiaľ nepoznáme, prevádzka trhoviska je so zasiahnutou rodinou v kontakte a nevieme, kedy budú k dispozícii. O situácii sme sa dozvedeli od samotných predajcov, prevádzka trhoviska je v kontakte aj priamo s nimi, štát ani žiadne jeho orgány nás oficiálne neinformovali,” povedal starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren.

Mestská časť Ružinov, ktorá je prevádzkovateľom trhoviska, rozhodla o uzavretí trhoviska do odvolania, najmenej však do doby, kým budú známe výsledky testov na prítomnosť koronavírusu u hospitalizovanej predajkyne.

(ts)

Páčil sa vám článok?