Koronavírus: V pondelok sa rozhodne, či zostanú zatvorené aj ZŠ a MŠ

8.3.2020
0
Trieda základná škola k.Brúderovej vo Vajnoroch

Zdroj: FB MČ Vajnory

Páčil sa vám článok?

V pondelok doobeda by sa mali stretnúť starostovia bratislavských mestských častí s primátorom Matúšom Vallom. Dôvodom je hrozba koronavírusu.

Výsledkom porady bude rozhodnutie, či dôjde aj k zatváraniu základných a materských škôl. 

Zatiaľ však tieto školy fungujú. "Na základných školách, ktorých zriaďovateľom je MČ Bratislava- Karlova Ves sa zajtra vyučuje. ZŠ Karloveská, ZŠ Dubčeka i Spojená škola Tilgnerova zostávajú otvorené, avšak ráno bude na všetkých školách vykonávaný ranný filter a bude sa deťom merať telesná teplota. Ak bude mať dieťa teplotu nad 37stupnov bude umiestnené v izolačnej miestnosti a budeme kontaktovať zákonného zástupcu. Prosíme rodičov o trpezlivosť najmä na škole s najvyšším počtom detí (Tilgnerova) kde bude logistika merania náročnejšia a taktiež prosíme i o domácu kontrolu zdravotného stavu dieťaťa. Spolupracujeme s Hlavným mestom a príslušnými orgánmi, zriadili sme osobitnú komisiu, ktorá bude situaciu monitorovať a navrhovať vhodné preventívne opatrenia. Zajtra sa na magistráte stretávajú všetci bratislavskí starostovia ohladom ďalšieho postupu pri prijímaní preventívnych opatrení," informovala v nedeľu Karlova Ves na sociálnej sieti. 

"Aj vzhľadom na šíriace sa správy o plošnom zatváraní základných a materských škôl by sme zároveň radi informovali, že bratislavské mestské časti zatiaľ nepristupujú k plošnému zatváraniu materských a základných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. K zatvoreniu školy pristupuje vedenie školy po konzultácii s Regionálnym ústavom verejného zdravotníctva zatiaľ iba v jednotlivých konkrétnych prípadoch, na základe podozrenia z kontaktu žiaka s osobou, u ktorej bolo potvrdené ochorenie," informovala na sociálnej sieti Dúbravka. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?