FOTO: Vodiči na Dlhých dieloch sa môžu čoskoro tešiť z novej cesty

23.10.2018
0
Páčil sa vám článok?

Cesta na Dlhé diely od Molecovej po ulicu Hany Meličkovej je už niekoľko dní v prevádzke s obmedzeniami kvôli rekonštrukcii. Dokedy tieto práce potrvajú? Budú sa opravovať aj iné cesty na Dlhých dieloch?

Už niekoľko dní mapujeme situáciu na Dlhých dieloch. Zatiaľ sa práci cestárov celkom darí. Počas prác sme síce zaznamenali zúženie jazdných pruhov z dvoch do jedného pruhu v oboch smeroch, inak nebola potrebná žiadna výluka ani odklon dopravy. Vodiči musia úsekom prechádzať opatrnejšie, so zvýšenou pozornosťou. Menšie zdržania môžu nastať v ranných hodinách v pracovných dňoch. Iné zmeny v doprave podľa našich zistení nenastali.

Zdroj: bal

Na celú vzniknutú situáciu sme sa spýtali aj samotných dlhodielskych vodičov. Reakcie boli pozitívne: "Dá sa to chvíľu vydržať. Už sa tešíme na novú cestu. Myslím, že rekonštrukcia bola na čase,“ povedal nám pán Milan (68).
"Práve v týchto miestach sú veľmi ostré zákruty, takže vodiči iste ocenia novú cestu a to najmä v zime, keď sa šmýka,“ myslí si vodička Patrícia(41).

Zdroj: bal

Keďže predmetné úseky sú v správe magistrátu, oslovili sme aj hovorkyňu Zuzanu Onufer, aby sa k téme vyjadrila:

"Oprava Hany Meličkovej sa realizuje od Molecovej obojsmerne v termíne od 8. októbra, pričom vozovka je už hotová a aktuálne ešte dokončujeme opravu chodníka. Na Dlhých dieloch v tomto roku už nie sú naplánované väčšie opravy. Oprava komunikácie je súčasťou balíka opráv ciest, ktoré iniciovalo a realizuje hlavné mesto, " dodala pre banoviny.sk hovorkyňa magistrátu. 

(bal)

Páčil sa vám článok?